Συνταγές
Καλή Ανάσταση να έχουμε με πίστη και χαμόγελα ψυχής – λαμπροκούλουρα με γλυκάνισο και μαστίχα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με γοργούς ρυθμούς πλησιάζουμε το Άγιο Πάσχα, γι αυτό ειπα να σας δείξω πως φτιάχνω τη Λαμπροκουλουρα, το ψωμακι του Πασχα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κιλό αλεύρι σκληρό για ψωμί, και 1 κούπα
750 ml νερό χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζανακι καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλια σούπας γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σε σκόνη
Σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τις μαγιές φτιάχνουμε χυλό, με 100ml νερό χλιαρό, τη ζάχαρη, λίγο αλευρακι και αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει για 30 λεπτά
Σε λεκάνη ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, τη φουσκωμένη μαγιά, και αρχίζουμε να ζυμώνουμε
Όταν είναι ετοιμο το ζυμάρι, το βάζω σε φόρμα, και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα, αφού το έχουμε αλειψει πρωτα με λίγο νεράκι με αλεύρι, με ένα πινέλο, και πασπαλίσει με σουσαμι
Ψήνουμε για 1 ώρα αντιστάσεις στους 200 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή για λαχταριστά κομποκούλουρα με ζάχαρη και κανέλα….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Παπανικολαου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα νερό χλιαρό
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
5 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, όλα τα υλικά μαζί ,ζύμη μαλακιά να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει, χωρίζω σε 2 μέρη, παίρνουμε το 1 το απλώνουμε μακρόστενο φύλο, βάζω βιτάμ ρίχνουμε ζάχαρη και κανέλα, διπλώνω στα 3,κόβω κομμάτια, τραβάω διπλώνω και κάνω κόμπο. Αφήνουμε λίγο να ξαναφουσκώσει.
Ψήνουμε 180′ βαθμούς για 30′ λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελενη Παπανικολαου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”