Συνταγές
Θαυμάσιο φαγάκι! ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΚΑΡΟΤΟ
Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
(Α) 3 χουφτες κατεψυγμενο σπανακι το οποιο επειτα ζεματισα και στραγγισα καλά,1 αυγο,1 φλυτζανακι του καφε γαλα,1 κοφτη κ.σ. αλατι,2-3 κ.σ. ελαιολαδο,αλευρι γ.ο.χ. οσο παρει(περιπου 400-500γρ).Για την ζυμη καροτου αντικατεστησα το σπανακι με 2 μετρια καροτα βρασμενα και προσθεσα ολα τα παραπανω υλικα.
(Β) Επισης εκανα μια αρκετα υγρη σαλτσα μπολωνεζ που εφτιαξα με τσιγαριμενα κρεμμύδια,500 γρ.κιμα,2 κοκκινες και 2 πρασινες πιπεριες,σπιτικη σαλτσα,πελτε,κ.τ.λ.(εδω μπορουμε να βαλουμε οτι βαζουμε συνηθως στην μπολωνεζ αναλογα με τις προτιμησεις μας παντα)
(Γ)Για την Μπεσαμελ εβρασα 1 λιτρο γαλα με 50γρ.βουτυρο και προσθεσα 6κ.σ.διαλυμενο κορν-φλαουερ και κατοπιν 1 αυγο,ανακατευοντας παντα καλά. (Δ) Σπιτικη σαλτσα και τριμμενο κασερι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Εφτιαξα πρωτα την μπολωνεζ και μαλιστα ακετα υδαρης(γιατι τα φρεσκα ζυμαρικα τραβανε υγρα).Μετα εκανα την ζυμη χτυπωντας καλα στο μουλτι ολα τα υλικα εκτος απο το αλευρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη εβαλα το μιγμα και προσθεσα σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να γινει μια μετρια προς σκληρη στην υφη ζυμη,την οποια αφησα 40 λεπτα να ξεκουραστει.Δυστυχως δεν εχω το μηχανημα για τα φυλλα,οποτε ανοιξα τα λαζανια με τον πλάστη στον παγκο της κουζινας τον οποιο φροντιζα να λαδωνω ελαφρα για να ανοιγουν πιο ευκολα τα φυλλα.
Αυτο που ηθελα ηταν το λεπτο παχος του φυλλου και οχι το σχημα και επισης φροντιζα να μην υπαρχουν κενα φυλλων αναμεσα στις στρωσεις.Συνολικα εκανα 5 στρωσεις φυλλων σε ταψι 28×38,βαζοντας εναλλαξ φυλλο,μπολωνεζ,κανα 2 κ.σ. εξτρά σαλτσα,λιγο τριμμενο κασερι κ.ο.κ. και τελος μπεσαμελ.Εψησα πανω κατω στους 180 για 50 λεπτα περιπου.Αφησα να κρυωσει λιγο και μετα το εκοψα.Γινεται πολυ ελαφρυ και πεντανοστιμο
Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.