Συνταγές
Αρέσει πολύ στα παιδιά – λαζάνια με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βαζουμε 300 γρ αλεύρι σκλ. και 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό. Κανουμε μια λακκούβα και μεσα σπάμε 3 αυγά, λιγο αλάτι 1 κουταλιά λαδι και λιγο νεράκι. Ζυμώνουμε μια σφιχτή ζύμη χωριζουμε 5 μπαλες και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Μετά τα ανοίγουμε φυλλαράκια οχι πολύ λεπτά οπως της πιτας…
Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε λιγο λάδι και σοτάρουμε 1 κιλο κιμα μοσχαρίσιο. Προσθετουμε ψιλοκομ. κρεμμυδι αλατι πιπερι και 1 ξυλακι κανελα. Σβηνουμε με κρασί προσθέτουμε 2 κουταλιές πελτέ ντοματας λιγο νερό και αφηνουμε να βρασει.
Ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ…
1 μιση κιλο γάλα το βαζουμε με λίγο αλάτι και 2 κουταλιές βούτυρο και αφηνουμε να κάψει
Χτυπάμε 3 αυγά με 5 κουταλιες κορν φλάουρ και μιση κουπα γάλα και το ριχνουμε στο καυτό γαλα ανακατευοντας να πήξει. Προσθετουμε λιγο κεφαλοτυρι και μισο κουταλάκι μοσχοκαρυδο.
Κοβουμε το καθε φύλλο στη μεση, το ριχνουμε σε βραστο νερό για μισο λεπτό, μετα σε κρύο και στο σουρωτήρι..
Βουτυρωνουμε ενα ταψι 38 νο. ριχνουμε λιγο κιμα λιγη μπεσαμελ και απο πανω στρωνουμε φυλλο. Συνεχιζουμε έτσι μεχρι να τελειωσουν τα φύλλα ρίχνοντας και λιγο κεφαλοτυρι ενδιάμεσα .
Κραταμε τη μιση κρεμα για πάνω. Ριχνουμε τυράκι και ψηνουμε 30 λεπτά 200β.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.