Συνταγές
Πεντανόστιμα λαζάνια ιταλικά στο φούρνο
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για ταψι 38 νουμερο
300 γρμ τυρι γκουντα με κασερι.1 πακετο λαζανια, 600 κιμα μοσχαρι 200 χοιρινο 1 μεγαλο κρεμυδι στο μουλτι με 3 σκ.σκορδο .Βαζω ελαιολαδο στην χυτρα
ριχνουμε τον κιμα ανακατευω, οταν πιει τα υγρα ριχνω το κρεμυδι , ανακατευω 2 λεπτα και ριχνω 1 φλυτζανακι του καφε λευκο ξηρο κρασι οταν φυγει το αλκοολ
ριχνουμε 1 κουπα του τσαγιου ντοματα στον τριφτη και 1 κ.γλυκου κετσαπ ,1 ξυλο κανελα ,1 φυλλο δαφνης ,αλατι ,πιπερι λιγη ζαχαριτσα και νερακι ,.κλεινω τη χυτρα 20 λεπτα να μεινει με σαλτσουλα .
Εν τω μεταξυ εχουμε φτιαξει μπεσαμελ ,3 κ.σ.βουτυρο 10 κ.σ. αλευρι 1 1/2 λιτρο γαλα .Καταταω την μιση για επανω και ριχνω 2 αυγα χτυπημενα μοσχοκαρυδο και μια χουφτα παρμεζανα ,την υπολοιπη αν ειναι πηχτη την αραιωνω με γαλα .
αρχιζουμε ριχνουμε μπεσαμελ στο ταψι σειρα λαζανια πανω μια στρωση κιμα επανω λαζανια ,.μπεσαμελ αρκετα απο τα τυρια παλι λαζανια κιμα ,λαζανια μπεσαμελ τα τυρια τα υπολοιπα και επανω λαζανια και την μπεσαμελ που εχω κρατησει
ψηνουμε στους 180.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η Συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.