Συνταγές
Λαγανάκια και εκτός Καθαράς Δευτέρας – μια πρόταση που αξίζει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
400γρ. αλεύρι
250γρ. νερό
2 φακελάκια μαγιά
100γρ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας σουσάμι
1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, θρυμματίζουμε τη μαγιά με τα δάχτυλά μας .Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, τοποθετούμε επάνω την ζύμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Επειτα πλάθουμε τα λαγανάκια μας με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να πάρουν το οβάλ σχήμα της λαγάνας και να έχουν τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές.
Τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μόλις φουσκώσουν λαδώνουμε τα λαγανάκια τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι η με μαυροκούκι και τα ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.