Συνταγές
Κότσι χοιρινό με πατάτες στη γάστρα – Πολύ ωραίο φαγητό, καλοψημένο και πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές μουστάρδα, 3 κτγ. μέλι, 4 σκελίδες σκόρδο, 2 πορτοκάλια το χυμό τους, χυμό μισό λεμονιού, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σκόρδο στο κρέας από πάνω αλείφουμε όλα τα υλικά ανακατεμένα να πάνε παντού, τοποθετούμε στη γάστρα σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ σέ μαρινάδα στο ψυγείο.
Για τις πατάτες αλάτι ρίγανη πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρωί συμπληρώνουμε ένα μικρό φλιτζάνι νερό, ένα κρεμμύδι, από πάνω βάζουμε λαδόκολλα για να κρατήσει τά υγρά και μετά κλείνουμε με καπάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντίσταση κάτω σχάρα. Στη μέση που ψησίματος ανοίγουμε και προσθέτουμε τις πατάτες, δυόμισι ώρες περίπου ανάλογα και τον φούρνο μας.
Κάπου κάπου ανοίγουμε και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για να μη ξεραθεί. Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για να πάρει χρώμα.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.