Συνταγές
Μια ωραία ιδέα για το γιορτινό τραπέζι.. ολόκληρη κότα ψημένη όρθια στη φόρμα του κέικ!
Η Συνταγή είναι από Agnes Papadopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Στη γεύση μοιάζει με αυτή που αγοράζουμε !
Έκανα μια “πάστα”με τα εξής υλικά:
2κ.γ.αλατι
2κ.γ.παπρικα γλυκια
1/2 κ.γ.πιπερι μαύρο
1+1/2 κ γ.κουρκουμα σκόνη
1+1/2 κ.γ.καρυ
2σκελιδες σκόρδου τριμμένες
1σφηνακι ελαιόλαδο
3γενναιες κ.σ.κεφαλοτυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα σ ένα μπολάκι τ’ανακατεψα με γάντι και άπλωσα σε όλη την κότα(και μέσα της).
Έβαλα αλουμινόχαρτο στη βάση της φόρμας, λίγο νεράκι,τοποθέτησα όρθια την κότα και εψησα για 1 ώρα στους 200 κάτω αντισταση αέρα σε φούρνο προθερμασμένο.
Κατέβασα στους 180 για 20′.
Μετά έκλεισα τελείως τη θερμοκρασία κ άφησα μέσα για αλλά 20′
Η Συνταγή είναι από Agnes Papadopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ λαχταριστά πιτάκια στον φούρνο – καλή σας απόλαυση!!
Η Συνταγή είναι από κ. Αριάνα Μεϊντανά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα πασπαλίζουμε με αλεύρι και βάζουμε ένα φύλλο ζύμης σφολιάτα.
Κόβουμε το ζυμάρι μου σε μικρούς κύκλους με ένα ποτήρι.
Σε ένα μπωλ βάζουμε ένα καρότο τριμμένο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, 100 γρμ φέτα τριμμένη, 4 ντοματίνια ψιλοκομμένα, ένα αβγό , αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε .
Βάζουμε στα πιτάκια μου γέμιση από το μπωλ (αφού πρώτα τα έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι) και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Στις άκρες τα πιέζουμε με τα δάχτυλα αφού πρώτα τα έχουμε βρέξει με λίγο νεράκι.
Τα αλείφουμε με ένα αβγό.
Το ζυμάρι που μου έχει περισσέψει το γεμίζουμε με το υλικό από το μπωλ και το κάνουμε μπαλάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190° για 30 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Αριάνα Μεϊντανά– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.