Φαγητα
Κόκορας κρασάτος κάπως διαφορετικός που αξίζει να δοκιμάσετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πεντανόστιμος κόκορας κρασάτος.. πως να μοιραστείς ένα τόσο ωραίο πιάτο;
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
2,5-3kg. κόκορα κομμένο σε μερίδες στεγνό
500-700ml. κόκκινο κρασί γλυκό
100ml. ελαιόλαδο
300gr. μανιτάρια λευκά
250gr. κρεμμύδια κοκάρια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
250gr. μπέικον κομμένο σε κύβους
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
γαρύφαλλο τριμμένο
κανέλα
6 κόκκους μπαχάρι
500gr. ταλιατέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την χύτρα ταχύτητος στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά, αδειάζουμε το μισό ελαιόλαδο, και περιμένουμε να κάψει.
Αφού κάψει το λάδι, τοποθετούμε στην χύτρα τα κομμάτια του κρέατος για να τσιγαριστούν, γυρίζοντας τα κομμάτια να ψηθούν ελαφρώς για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ρίχνουμε στην χύτρα το καρότο, τα κρεμμύδια, και ανακατεύουμε να σωταριστούν.
Μετά από λίγο ρίχνουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε να σωταριστούν και αυτά τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα 2 φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, λίγο γαρύφαλλο, και κανέλα. Ανακατεύουμε.
Αφού τσιγαριστούν αυτά τα υλικά, τοποθετούμε στην χύτρα τα κομμάτια από το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, τον κύβο κότας και μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίχνουμε στην χύτρα ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια του κρέατος.
Οταν το φαγητό πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε για 20 λεπτά.
Μετά από τα 20 αυτά λεπτά, βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε το υπόλοιπο φαγητό στη χύτρα σε δυνατή φωτιά.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, και απομακρύνουμε τη χύτρα.
Ο κόκορας σερβίρεται με ταλιατέλες.
Καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τον πιο νόστιμο κόκορα!
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor