Συνταγές
Ένα εξαίσιο πιάτο – κόκορας κρασάτος αλανιάρης με χοντρά μακαρόνια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Anastasia Lazaraki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τον κόκορα σε μερίδες και τον βράζω περίπου 45’ να μαλακώσει. Στη συνέχεια σοτάρω με δύο κουτάλες λάδι δύο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και καραμελωμένα με 1 κ.γλ. μέλι ή ζάχαρη και προσθέτω τα κομμάτια του κόκορα να τσιγαριστούν. Σβήνω με 1 ποτηράκι σπιτικό κρασί παραγωγής μας.
Προσθέτω ένα μεγάλο κουτί χυμό τομάτας, 1 ποτήρι ζεστό νερό, 2 κουτάλες λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και ένα μπαστούνι κανέλας. Αφήνω να βράσει για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει το πουλερικό και να ‘δέσει’ η σάλτσα.
Εν συνεχεία βράζω τα χοντρά τρυπητά μακαρόνια. Ζεματάω λίγο βούτυρο και τα περνάω για να μην κολλήσουν. Σερβίρω σε πιατέλα περιχύνοντας με τη σάλτσα του κόκορα.
Tip :
Ο χωριάτικος κόκορας αν μαγειρευτεί κατευθείαν, χωρίς να βράσει μόνος του πρώτα, κάνει μια πολύ βαριά λιπαρή σάλτσα. Με την παραπάνω παρασκευή γίνεται πιο ελαφρύς και εύγευστος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anastasia Lazaraki – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φτερούγες Κοτόπουλο του Βασίλη Καλλίδη
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φτερούγες
½ φλ σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. μέλι
2 εκ φρέσκια τζιντζερ τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από το βράδυ, ανακατεύουμε μέσα σε μπολ τις φτερούγες με μέλι, σόγια, τζίντζερ, και σκόρδο.
Σκεπάζουμε και διατηρούμε μέσα στο ψυγείο.
Σε προθερμασμένο στους 220 βαθμούς βάζουμε πάνω σε ταψί μια σχάρα.
Μέσα στο ταψί, βάζουμε νερό βραστό περίπου δυο δάχτυλα.
Ακουμπάμε τις φτερούγες πάνω στην σχάρα, και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.