Συνταγές
Κόκκινο λάχανο τουρσί – υπέροχο συνοδευτικό για τα όσπρια και με ότι άλλο θέλει ο καθένας…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μετά από 20 μέρες έγινε σούπερ
Κόβουμε ψηλό το λάχανο(1 κιλό) με το πίλερ, το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 2 κ.σ αλάτι, 1κγ ζάχαρη και χυμό από ένα λεμόνι, με το λεμόνι άμεσα αλλάζει χρώμα μόλις νακατεύουμε με τα χέρια .
Αποστειρώνουμε 2 μεγάλα γυάλινα βάζα, βάζουμε κάτω σε κάθε ένα 1κ.γ κρόκους πιπέρι και 2 σκελίδες σκόρδο μοιράζουμε το μείγμα των λαχανικών. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του μικρού καφέ ξίδι και γεμίσουμε με κρύο νερό
Αφήνουμε απαραιτήτως ένα κενό 3-4 εκ. από το στόμιο των βάζων γιατί με τη ζύμωση των λαχανικών το υγρό θα φουσκώσει και μπορεί να χυθεί. Πιέζουμε καλά το μείγμα μέσα στα βάζα με ένα κουτάλι Το υγρό πρέπει να καλύψει τελείως τα υλικά, και βάζουμε κάτι βάρος από πάνω Κλείνουμε τα βάζα καλά και τα αφήνουμε για 20 ημέρες σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία. Το τουρσί είναι έτοιμο.
Μετά το άνοιγμα ρίχνουμε λίγο λάδι, φυλάμε για περισσότερο διάστημα το βάζουμε ψυγείο.
Σερβίρουμε πάντα με λίγο ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με φασολάδα.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.