Συνταγές
Ιδανικά για τις σαλάτες μας, τις σούπες – πολύ νόστιμα, τραγανά με ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κρουτόν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Ψωμί τοστ
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Πάπρικα
Αλάτι, πιπερι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κυβάκια (Εγώ χρησιμοποίησα τις κόρες από το ψωμί του τοστ). Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και ριχνουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και τα ραντιζουμε με ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Γρήγορα, εύκολα και πάνω απ’όλα σπιτικά
Από μπαχαρικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι σας αρέσει.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ελαφριά και νόστιμη Σαλάτα κουνουπιδιού με γιαούρτι
Υλικά
• 1 μικρό κουνουπίδι
• 1 κομμάτι κρεμμύδι
• ελαιόλαδο
• αλάτι
• μαύρο πιπέρι
• Τσίλι πιπεριές
Για σάλτσα γιαουρτιού
• 2 κούπες γιαούρτι
• 1 σκελίδα σκόρδο λυωμένη
• Ξύσμα λεμονιού
Από πάνω
• ελαιόλαδο
• καυτερή πάπρικα
• καρύδια
Εκτέλεση
1. Πλένουμε το κουνουπίδι και το τρίβουμε.
2. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι .
3. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και μισό φλιτζάνι νερό και ψήνουμε μαζί.
4. Όταν σωθεί το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
5. Αναμιγνύουμε τα υλικά της σάλτσας γιαουρτιού και ρίχνουμε πάνω από το κουνουπίδι.
6. Σε λίγο λάδι ρίχνουμε τη πάπρικα και τα καρύδια και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
7. Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.