Συνταγές
Εύκολα και αφράτα σπιτικά κρουασάν γεμιστα με nutella
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχα φτιαγμένα και σίγουρα απολαύστικα φαγώθηκαν ζεστά βγήκαν 9 κρουασάν
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα μπολ βάζουμε 400 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανοίγουμε μία λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε 12 γραμμάρια φρέσκια μαγιά νωπή την θριματιζουμε στο χέρι επάνω στο αλεύρι προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη, 1 Αυγό σε θερμοκρασία δωματίου, 30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
προσθέτουμε 120 ml χλιαρό νερό, 60 ml φρέσκο γάλα χλιαρό, και ζυμώνουμε καλά στο Χέρι η ζύμη ειναι πολύ μαλακή μπωρει να κολλάει στα χέρια αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι το αφήνουμε όπως έχει, χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και στο ένα μέρος βαζω 7 γραμμάρια κακάο με μία κουταλιά της σούπας γάλα
ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει σοκολατενια. Σκεπάζουμε της ζύμες και Αφήνουμε για 60 λεπτά. Στην Συνέχεια σε ελαφρώς Αλευρωμενη επιφάνεια Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλαστη πρώτα ανοίγουμε την απλή και στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη με το κακάο. Τοποθετούμε την ζύμη με το κακάο επ άνω στην απλή ζύμη
ανοίγουμε της ζύμες ενωμένες με τον πλαστη όσο μπωρουμε σε στρογγυλό φύλο κόβουμε με το εξάρτημα που κόβουμε την πίτσα τη ρόδα κόβουμε σε τρίγωνα και τυλίγουμε το κάθε τρίγωνο σε κρουασάν, τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε τα Αφήνουμε να ανέβουν για 30 λεπτά. Τα Αλείφουμε με ενα πινέλο με γάλα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο τα Αφήνουμε να κρυώσουν και τους ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο με μια ξύλινη κουτάλα με το χερούλι της κουτάλας
τα γεμιζουμε με Πραλινα σοκολάτας nutella
Διατηρούνται μαλακά και Αφράτα για 2 ημέρες αφου τα φτιάξουμε.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.