Συνταγές
Ένα ιδιαίτερο φαγητό όλο νοστιμιά! Θρεπτικό κριθαρότο με γαρίδες και φυστίκι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκες γαρίδες γαμπαρη!
300 γρμ! μέτριο κριθαράκι ολικής!
3 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη!
1 μεγάλο κρεμυδι στον τρίφτη!
2-3 σκελίδες σκορδο!
1 φλυτζανα ελαιόλαδο!
Αλατοπίπερο!
1 σφηνάκι ούζο!
1/2 ματσάκι μαϊντανό!
1 κύβο λαχανικών!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες αρχικά, και τα βράζουμε για δέκα λεπτά σε δυο λίτρα νερό, που θα ρίξουμε μετά για να βράσουμε το κριθαράκι!
Αυτό δίνει όλη τη νοστιμια στο φαγητό μας!
Στη συνέχεια βγάζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες, και αφήνουμε μόνο τις ουρές!
Σωταρουμε το κρεμυδι στο λάδι, και προσθέτουμε το κριθαράκι!
Ανακατεύουμε να γυαλίσει, και ρίχνουμε μια μια κουτάλα το ζουμί που βράσαμε τα κεφάλια!
Μπορεί να μη χρειαστεί όλο!
Όταν βράσει το κριθαράκι, ρίχνουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, το σκορδο στον τρίφτη, το αλατοπίπερο, και τον κύβο!
Τελευταία βαζουμε τις γαρίδες για δέκα λεπτά γιατί περισσότερο σφίγγουν και Σβηνουμε με το ούζο!
Σερβίρουμε με ψιλοκομενο μαϊντανό!!
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.