Συνταγές
Κρεμμυδοντολμάδες – Πολύ λαχταριστό πιάτο, για μερακλήδες
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,1/2 κιλό κρεμμύδια μεγάλα
1,1/2 κούπα του Nescafe ρύζι για πιλάφι
400 γραμμάρια κιμά
1 χούφτα σταφίδα μαύρη
2 κρεμμυδια
1 τοματα
Λιγο μαιντανο
Κύμινο αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα καθαρίζουμε και χαραζουμε μέχρι τη μέση τα κρεμμυδι,βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν μία βράση τόσο όσο να μπορούμε να βγάλουμε τα φυλλα τους ..
σε μία λεκάνη έχουμε βάλει το ρύζι τον κιμά τις σταφίδες έχουμε κόψει στο μπλέντερ την τομάτα με τα 2 κρεμμύδια προσθέτουμε τον Μαϊντανό το κύμινο αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο
ανακατεύουμε όλα μαζί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κρεμμύδια αραδιάζουμε σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο λάδι έξτρα επάνω
ανακατεύουμε 2 κουταλιές πελτέ του εμπορίου με λίγο νεράκι και ρίχνουμε στο ταψί ,ψήνουμε το φαγητό στους 180 με 200 τους σε αέρα μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!