Συνταγές
Πάρα πολύ ωραίο γλυκό σιροπιασμένο παντεσπάνι με κρέμα λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ
4 αυγά
Μια πρεζα αλάτι
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες τα καψουλακια
120 γρ αλεύρι
1 κουταλακι μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιες ηλιέλαιο
1 κουταλιά μηλόξυδο
ΚΡΕΜΑ
400 ml γάλα
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 αυγά
120 γρ ζάχαρη
40 γρ κορν φλάουρ
70 ml χυμό λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
1 μικρό ποτηρακι κρασιού νερό
3/4ποτηρακι κρασιού ζάχαρη
Προαιρετικά Μερικές σταγόνες άρωμα λεμονιού
Βράζουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από την εστία
ΣΑΝΤΙΓΙ
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρι κρέμα
3 κουταλιες ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή ένα καψουλακι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 15 λεπτά να αφρατέψουν στα μισά του χρόνου ρίχνουμε το αλατι και την βανίλια.
Έχουμε κοσκινίσει το μπέικιν με το αλεύρι και το ριχνουμε στο μιγμα ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω, αφού ομογενοποιηθεί ριχνουμε το ηλιέλαιο και το ξύδι.
Το ριχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιερα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά .
Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανάποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα .
Με ένα πινέλο το περνάμε με το σιρόπι.
Βάζουμε το γάλα με το ξύσμα να κάψει, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ριχνουμε το γάλα καυτό το χυμό λεμονιού και το βάζουμε στη φωτιά να πήξει .
Όπως ειναι καυτό το περνάμε από σίτα και το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη Κορνέ και μόλις έχει κρυώσει η κρέμα βγαζουμε επάνω ροζέτες.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.