Συνταγές
Κοχύλια γεμιστά με κιμά τυρι και σάλτσα ντομάτας!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα κοχύλια μεγάλα( 2 Χ 250 γρ)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί Αλάτι πιπέρι παπρικα
2 μπαχάρια
Λίγη κανέλα
2 ντομάτες στον τρίφτη
Λίγη ζαχαριτσα
1κ.σ Πελτέ ντομάτας
Για την σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτ χυμό ντομάτας
Λάδι αλάτι πιπερι πάπρικα Λίγη ζαχαριτσα λίγο βασιλικό
Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι νε το σκόρδο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα την ζάχαρη τον χυμό ντομάτας τον βασιλικό και λίγο νερό ζεστό και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει.
Φτιάχνουμε τον κιμά.Σε λίγο λάδι βάζουμε τον κιμά και τον πιέζουμε με το πιρούνι να τσιγαριστεί καλά και να σπάσει προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγαρισμα προσθέτουμε και την πιπεριά και αφού μαραθεί ριχνουμε τις ντομάτες την ζάχαρη και το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ αλάτι πιπέρι την πάπρικα τα μπαχάρια την κανέλα λίγο νερό και αφήνουμε 30 ώρα περίπου να βράσει και να μείνει με το λάδι του .Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Βράζουμε τα κοχύλια 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους. Τα κρυώνουμε αμέσως με κρύο νερό. Σε ένα ταψακι βάζουμε λίγο λάδι βάζουμε τα κοχύλια που τα έχουμε γεμίσει με τον κιμά
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας να φτάνει μέχρι την μέση σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας ! Μετά ξεσκεπαζουμε ρίχνουμε Λίγη γκουντα τριμμένη και αφήνουμε μέχρι να λιωσει
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.