Συνταγές
Ωραιότατο “θαλασσινό” φαγάκι!! Κοχύλια γεμιστά με κιμά τυρι και σάλτσα ντομάτας
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα κοχύλια μεγάλα( 2 Χ 250 γρ.)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
2 μπαχάρια
λίγη κανέλα
2 ντομάτες στον τρίφτη
λίγη ζάχαρι
1 κτσ. πελτέ ντομάτας
Για την σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λίγη ζάχαρι, λίγο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο, μετά προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, την ζάχαρη, τον χυμό ντομάτας, τον βασιλικό, λίγο νερό ζεστό και σιγοβράζω μέχρι να δέσει.
Φτιάχνω τον κιμά. Σε λίγο λάδι βάζω τον κιμά και τον πιέζω με το πιρούνι να τσιγαριστεί καλά και να σπάσει, προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζω το τσιγάρισμα, προσθέτω και την πιπεριά, αφού μαραθεί ρίχνω τις ντομάτες, την ζάχαρη, και το κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τα μπαχάρια, την κανέλα, λίγο νερό, και αφήνω 30 λεπτά περίπου να βράσει και να μείνει με το λάδι του. Αφήνω λίγο να κρυώσει.
Βράζω τα κοχύλια 2-3 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους. Τα κρυώνω αμέσως με κρύο νερό. Σε ένα ταψάκι βάζω λίγο λάδι, βάζω τα κοχύλια που τα έχω γεμίσει με τον κιμά, ρίχνω την σάλτσα ντομάτας να φτάνει μέχρι την μέσ, σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας ! Μετά ξεσκεπάζω ρίχνω λίγη γκούντα τριμμένη και αφήνω μέχρι να λιώσει.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.