Συνταγές
Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι το χτυπάμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δημιουργείται αέρα με το κουτάλι και γι’ αυτό φουσκώνει και γίνεται αφράτο.
Η συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. φαρινάπ που φουσκώνει μόνο του
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο του τσαγιού
-1 φλυτζάνι ζάχαρη
-1 φλιτζάνι γιαούρτι ή ένα κεσεδάκι
-3 αυγά
-1 φακελάκι μπέικιν power
-μισό πακέτο δάκρυα σοκολάτας ή ότι σοκολάτα έχετε
-1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά αυτά μαζί, τα χτυπάμε με ένα κουτάλι ,και τα ρίχνω σε ένα ταψί τετράγωνο.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί. Εγώ είχα ένα ταψάκι που ήτανε του φούρνου μικρό. Εσείς αν θέλετε το βάζετε σε φόρμα.
Το μυστικό είναι όταν το χτυπάμε με κουτάλι κάνει αέρα μέσα και αυτό το βοηθάει να φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά ή στους 365 Φαρενάιτ για 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για Αγαπημένο κέικ ανάμεικτο..κλασική αξία
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
-250 ml. ηλιέλαιο
-260 ml. γάλα
-440 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-ξύσμα πορτοκαλιού
-2 κτσ. κακάο
-τρούφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την τρούφα.
Ρίχνουμε το μισό από το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Στο άλλο μισό προσθέτουμε το κακάο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.