Συνταγές
Θαυμασιο πεντανόστιμο φαγάκι! Κουνελάκι κρασάτο με μπαχάρι, μαυροπιπερο, κανέλα μαζί με πλιγούρι με σταφίδα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κουνελάκι σέ κομματάκια
1 κρεμυδι ξερό,3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι, 5 κόκκους μαυροπιπερο, λίγο κανέλα και γαρύφαλλο σέ σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σέλινο αποξηραμένο σέ σκόνη δικό μου, 1 φλυτζανακι του καφέ κόκκινο κρασί Ικαριώτικο και 1 σφηνακι μηλοξυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το κουνελάκι το είχα όλη νύχτα στο ψυγείο σέ μπωλ με νερό και λευκό ξύδι.
Το πρωί τό σουρωσα στο σουρωτηρι, πέρασα με απορροφητικό χαρτί τά κομμάτια και ρίχνω στην χύτρα με 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο.
Το σωταρω λίγο από όλες τις πλευρές, βάζω και το κρεμμύδι σκόρδο, σβήνω με το κρασί , προσθέτω τα μπαχαρικά μου το μηλοξυδο, 1 ποτήρι νερό και βράζω με το καπάκι στην χύτρα ταχύτητας για 15-20′.
Ανοίγω την κατσαρόλα, άν έχει λίγο παραπάνω νερό βράζω σέ δυνατή θερμοκρασία ξεσκέπαστο μέχρι να δω το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τελικά εξακριβωμένο ταιριάζει μέσα στο φαγητό πάρα πολύ το κουταλάκι με το σέλινο. Η γεύση δεν περιγράφεται! Θά πω μόνο νοστιμότατο φαγητό!
Το μπληγουρι το έβρασα μαζί με σταφίδες, μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σέ σκόνη,1 φυλλαράκι δάφνης, 1 κύβο λαχανικών, κάρυ και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην αναλογία 1 μπληγουρι με 3 νερό.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.