Συνταγές
Σήμερα το μενού έχει κουνέλι χωριάτικο κοκκινιστό με κριθαράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οτι πιο γευστικό και εξίσου υγιεινό για τα άτομα που προσέχουν την διατροφή τους.
Η συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 1/5 κιλό κουνέλι σε μικρά κομμάτια
-1 πακέτο κριθαράκι, (ολικής άλεσης) για 4-6 άτομα
-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-2-3 ντομάτες φρέσκες (εάν θέλετε)
-1 κουτί ντομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
-1 κουταλιά πελτές ντομάτας
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού περίπου ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
-1 στικ κανέλας
-1 φύλλο δάφνης
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-4-5 κόκκους μπαχάρι
-αλάτι – πιπέρι
-1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σωτάρετε το κρέας μέχρις ελαφρώς να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Στην συνέχεια βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μια πιατέλα.
Ρίχνετε στο ίδιο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο για 1-2 λεπτά περίπου και βάζετε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα ή το κονκασέ, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Στο τέλος σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάζει το κρέας.
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 45′-50′ λεπτά αυτό εξαρτάται από την εστία της κουζίνας.
Στην συνέχεια αφού έχουμε μαγειρέψει το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο ζουμί από το κρέας ρίχνουμε το κριθαράκι και το βράζουμε μέχρι να μείνει με την σάλτσα του .
Για να το σερβίρουμε ρίχνουμε στο πιάτο το τυρί της αρεσκείας μας.
Η συνταγή είναι από Βιβή Φουντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.