Συνταγές
Πολύ ωραία αφράτα κουλουρόψωμα Θεσσαλονίκης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despoina Palaiologou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 και μισό κιλό αλεύρι για ολες τις χρησεις
3 φακελάκια μαγιά
2 κουταλιές μέλι
2κουταλιες ταχίνι
6 κουταλιές λάδι
Νερό όσο πάρει μαλακή ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε τα υλικά αφηνω μια ώρα να φουσκώσουν κόβουμε κομμάτια των 100 γραμμαρίων τα ανοίγουμε με τα χέρια σε στρογγυλά αν θέλουμε τα γεμίζουμε σε αυτό το στάδιο αλλιώς τα διπλωνουμε ρολαρουμε και κάνουμε μπαστουνακια έχουμε βάλει σε ένα μπωλ ζάχαρη με χλιαρό νερό και σε ένα άλλο μπωλ σουσάμι
Τα βουτάμε στο υγρό με τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι να κολησει τα βάζουμε στο ταψί τα φουσκώνουμε κάνα 20λεπτο και ψήνουμε
Τα τρώμε με το φαγητό το μεσημέρι η στο πρωινό ο καθένας το ψωμάκι του και έτσι δεν μένει ποτέ ψωμί και είναι και πεντανόστιμα ψωμάκια και για σαντουιτς το πιο ωραίο ψωμάκι οταν κρυωσουν τα καταψυχουμε και βγαζουμε οσα θελουμε την ημερα ετσι διατηρουνται φρεσκα
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με κουλουρόψωμα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despoina Palaiologou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”