Συνταγές
Νόστιμα τραγανά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη με χαρουπόμελο ελαιόλαδο και κρασί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 κούπα πάρα 2 δάχτυλα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί λευκό ή κόκκινο
1/2 κούπα χαρουπομελο
Λίγο χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιου
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
Αλεύρι μαλακό και ολικής, μισό μισό, όσο πάρει
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1/2 κούπα σουσάμι
Καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
4 κ.σ χαρουπομελο αραιωμένο με λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό, τη σόδα, το χαρουπομελο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ και κάνουνε μια ζύμη που να πλάθετε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας όπως μας αρέσει.
Ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε το αραιωμένο χαρουπομελο με πινέλο και ρίχνουµε λίγο σουσάμι η καστανή ζάχαρη, σε κάποια κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180’C βαθμούς για 20′-25′ λεπτά.
Διατηρούμε σε τάπερ, για να μείνουν τραγανά.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις..
Μερικές ανάσες δροσιάς – Παγωτό ferrero rocher χωρίς ζάχαρη με μόλις 4 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή
Εκπληκτική συνταγή… Εκπληκτική εκτέλεση… Εκπληκτική εμφάνιση – τη δροσιά του να έχετε! Η εμφάνιση τα σπάει!!!Η γεύση για το παγωτό ferrero rocher είναι απαιχτη!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
150 γρ. φουντούκια
500 ml. κρέμα γάλακτος
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού με στέβια
200 γρ. γκοφρέτες με στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα φουντούκια στο multi και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα άλλο μπωλ και χτυπάμε να γίνει σαντιγύ. Ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με στέβια, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ και φτιάχνουμε την μους.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις γκοφρέτες με στέβια και ανακατεύουμε με τη μαρίζ να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα, το οποίο απλώνουμε στην ειδική φόρμα.
Καλύπτουμε την φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής για “Παγωτό ferrero rocher”.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics