Γλυκα
Πολύ ωραία και εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού και λίγα με σταφίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Vasiliki G. Sotaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια κούπα χυμό πορτοκάλι και ξύσμα, μια κουταλιά σόδα που διαλύουμε στο χυμό, μια κούπα ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, μια κούπα σπορέλαιο, μια κούπα νερό και αλεύρι όσο πάρει (πήρε περίπου 4 κούπες), έτσι ώστε μα γίνει μια μαλακή ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Κράτησα λίγη ζύμη στο τέλος και πρόσθεσα σταφίδες και κανέλα. Σε άλλο δοχείο βάζουμε σουσάμι, (ή και κανέλα) και τα “βουτάμε” μέσα πριν τα ψήσουμε. Σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για περίπου 25′ ανάλογα το φούρνο.
Τα πιο μεγάλα κουλουράκια γίνονται με : 2 καρότα τριμμένα που έχουμε πιέσει να φύγουν τα υγρά, μια κούπα σπορέλαιο, μια κούπα νερό, ηλιόσπορους και λίγο σουσάμι. Αλεύρι όσο πάρει έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, (εγώ έβαλα περίπου 4 & 1/2 κούπες).
“Βουτάμε” σε σουσάμι ή ότι άλλο σπόρους θέλουμε. Ψήνουμε επίσης στους 180 βαθμούς για περίπου 25′.
Η συνταγή είναι από Vasiliki G. Sotaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!