Συνταγές
Η συνταγή μας για κουλουράκια με γλυκά μπαχαρικά χωρίς ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
50 γραμ. ελαιόλαδο
50 γραμ σπορέλαιο
120 γραμ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι + το ξύσμα του
60 γραμ. στέβια κρυσταλλική λευκή σε αναλογία με την ζάχαρη 1:2
300 γραμ. φαρίνα ολικής
1 κουτ. γλ. μπέικιν παουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια κάψουλα
1 κουτ. γλ. κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
1/2κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη – πιπερόριζα
1/4κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/4κουτ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
1 λαδόκολλα
Μεμβράνη φαγητού
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Συγκεντρώνουμε και μετράμε όλα τα υλικά.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα λάδια, τον χυμό, το ξύσμα, και την στέβια.
Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε την φαρίνα, το αλάτι, την βανίλια, τα μπαχαρικά, το μπεικιν, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στα υγρά, το μείγμα με το αλεύρι σε δυο δόσεις, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, με τον φτερό, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Σταματάμε την λειτουργά του μίξερ, και με λαδωμένα χέρια μαζεύουμε την ζύμη, την τυλίγουμε μέσα σε μεμβράνη, και την βάζουμε στο ψυγείο, να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων, με βοήθεια ζυγαριάς, τα πλάθουμε στρογγυλά, και τα πατάμε πάνω σε καλούπι με σχέδιο.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα, και ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά, στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Σημειώσεις:
Ξεφουρνίζοντας τα αφήνουμε, επάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Διατηρούμε μέσα σε αεροστεγή συσκευασία, η μεταλλικό κουτί.
Για το σχέδιο, χρησιμοποίησα έναν ανάγλυφο ρολό – στραγγιστήρι για νερά, που βρήκα στα σούπερ.
Τα κουλούρια όσο κρυώνουν σφίγγουν, και γίνονται τραγανά έξω, και αφράτα μέσα, αρκεί να τηρήσουμε τον χρόνο ψησίματος, και να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!