Συνταγές
Πανέμορφα και πολύ λαχταριστά κουλουράκια βουτύρου με βανίλιες και πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!
Τα κουλουράκια μου είναι 35γρ…για τις μαργαρίτες….τα 35 γρ..τα χωρίζω σε 7 μπαλάκια..περίπου 4,5 γρ. το καθένα…και τα ενώνω..
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο τύπου Κερκύρας 225 γρ
225 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
3 βανίλιες άρωμα
Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
650 γρ. περίπου αλεύρι γ.χ.
20 γρ baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βούτυρο και τα αυγά να είναι εκτός ψυγείου τουλάχιστον 3 ώρες.
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη περίπου 3′ και στη συνέχεια Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το βάζουμε σ’ένα λεκανακι.
Εκεί Ρίχνουμε κοσκινισμενο το αλεύρι και το baking powder..το ζυμάρι σας να είναι μαλακό!
Όταν φτιάξουμε τα σχέδια που θέλουμε τα περνάμε με πινέλο κρόκο αυγού με λίγο νεράκι μέσα.
Τα ψήνουμε στους 170!° για περίπου 30′ με αέρα!!!
Αυτό εξαρτάται βέβαια και από τη δύναμη του φούρνου σας!!!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολα μπισκοτάκια καρύδας
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο φυτικό
- 250 γρ. ινδική καρύδα
- 1 αβγό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι
- 4 βανίλιες
- 1,5 κουταλάκι baking powder
- 5 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε το βούτυρο με την ινδική καρύδα, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη
- Τοποθετούμε ανάμεσα από 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κι ανοίγουμε εύκολα με τον πλάστη.
- κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ η φλιτζανάκι σε πάχος περίπου 1 εκατοστού
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρος στους 150 βαθμούς μεσαία σχάρα.
Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη καρύδα και περισσότερη η λιγότερη ζάχαρη. Προσοχή στις σταγόνες πικραμύγδαλου… ΟΧΙ περισσότερες.