Συνταγές
Κοτόπουλο μιλανέζα – αυτό το πιάτο είναι ξεχωριστό μοναδικό!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε ένα στήθος κοτόπουλου σε νερό που έχουμε βάλει και ένα κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο.
Ξαφρίζουμε και όταν βράσει το κοτόπουλο στραγγίζουμε το ζουμί και κρατάμε δύο κούπες .
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το σωταρουμε με ψιλοκομμένα μανιτάρια κονσερβας και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά. Όταν τσιγαριστουν προσθέτουμε λίγο νερό ,αλάτι,πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Σε μία άλλη κατσαρόλα κάνουμε το ρύζι.
Βάζουμε λάδι και σωταρουμε δύο κούπες ρύζι Καρολίνα . Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε έξι κούπες ζεστό νερό , ένα κύβο λαχανικών, ένα και μισό κ.γ. αλάτι,πιπέρι και κουρκουμά για να πάρει κίτρινο χρώμα. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.
Για την σάλτσα σε ένα κατσαρολακι βάζουμε δύο κ.σ. βούτυρο και κοσκινιζουμε δύο κ σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις τα ψήνουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τίς δύο κούπες ζωμό που κρατήσαμε τα ανακατεύουμε ζωηρά σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε μισή κούπα γάλα εβαπορε στην οποία έχουμε ανακατέψει δύο κρόκους αυγού, αλατι και πιπέρι.Το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα ( πρέπει να γίνει λίγο πηχτή) κατεβάζουμε από την φωτιά ,αν έχει σβόλους την περνάμε από το σουρωτηρι, προσθέτουμε και δύο κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε.
Περνουμε ένα μακρόστενο ταψακι βαθύ, τέτοιο που κάνουμε τα κέικ, βάζουμε μια στρώση ρύζι-κοτοπουλο-ρυζι-κοτοπουλο- ρύζι , το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και το στολίζουμε με μαϊντανό και λουλούδια από καρότο.
Την σάλτσα θα την μαγειρέψουμε και θα την προσθεσουμε στο φαγακι μας λίγο πριν το σερβίρουμε , αφού κάνουμε δηλαδή όλη την διαδικασία.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.