Συνταγές
Πεντανόστιμο φαγητό καλοφτιαγμένο.. κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομνενο
1 κ.γ κάρυ
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Λάδι αλάτι πιπέρι
1.5 φλ ρύζι κίτρινο για πιλάφι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι τριγαρίζουμε λίγο λίγο το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μετά τριγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά και και τέλος τον μαϊντανό.
Τα βάζουμε στην γάστρα με λιγο ζεστό νερό 1 ποτηρι κλείνω την γάστρα και ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αερα .
Σε λίγο λάδι τριγαρίζουμε το ρύζι να γυαλίσει το προσθέτω στην γάστρα μαζί με αλάτι πιπέρι το κάρυ και την πάπρικα ανακατέυω καλά προσθέτουμε 3.5 φλ ζεστό νερό κλείνουμε την γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο 20 λεπτά ακόμα.
Ανοιγω την γάστρα και αφήνουμε να πάρει χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις κοτόπουλο με μέλι, τζίντζερ και λαχανικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γεύσις Μυρτούς”
Υλικά για το κοτόπουλο :
400 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
150 -180 ml σόγια
60 ml λευκό κρασί
Αλάτι – φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι
Για τα λαχανικά:
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κολοκύθακι κομμένο σε λεπτές φέτες
6-8 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
5-10 γρ. τζίντζερ φρέσκο (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι ξύσμα κ χυμό
Για το σερβίρισμα:
Ρύζι μπασμάτι
Καβουρδισμένο σουσάμι άσπρο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις πάρει χρώμα κ από τις δύο πλευρές σβήνουμε με λίγο κρασί.
Στην συνέχεια σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα,το μέλι,το λεμόνι και τη μισή σόγια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο και το αφήνουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωταρουμε το σκόρδο,το θυμάρι και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν 2-3 λεπτά χωρίς να λιώσουν ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Μόλις τα λαχανικά μας είναι έτοιμα σβήνουμε με την υπόλοιπη σόγια, και πρόσθετουμε το ξύσμα λεμονιού.
Ενσωματώνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά.
Τέλος σερβίρουμε με μπασμάτι ρύζι και πασπαλίζουμε με σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γεύσις Μυρτούς”