Συνταγές
Υπέροχο φαγητό καλομαγειρεμένο και πεντανόστιμο!! Για σήμερα κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και βράζω τις φτερούγες. Σε ένα τηγάνι βάζω 2 κ.σ βούτυρο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κοτόπουλο(που το έχω βάλει αλάτι και μαύρο πιπέρι) ώσπου να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμο το βάζω σε ένα πιάτο στην άκρη και στο ίδιο το τηγάνι προσθέτω τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Τσιγαρίζω για 7-8 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αλάτι
χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω μία χούφτα τριμμένη γκούντα ανακατεύω μια-δυο φορές και βάζω το κοτόπουλο. Ανακατεύω καλά και αφήνουμε 1, 2 λεπτά ακόμα.
Οι φτερούγες είναι περίπου 1 κιλό και έχω βάλει τρία κουτάκια κρέμα γάλακτος από 200 γραμμάρια με 38% λιπαρά και 500 γρ άσπρα μανιτάρια.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για πολύ ωραία φτιαγμένες και πεντανόστιμες σπιτικές κοτομπουκιές
Η συνταγή είναι από “Sophia Gazi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένα σε μπουκιές
4 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ. Κέτσαπ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
1 κγ πάπρικα γλυκιά
Φρυγανια τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ενα μπολ εκτός από τη γαλέτα και τη φρυγανια ! Βάζουμε και το κοτόπουλο μετά στο μπολ και ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ωρα τουλάχιστον
Στη συνέχεια Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 , στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ! Βουτάμε τις κοτομπουκιες στη φρυγανια και τις βάζουμε στη λαμαρίνα
Ραντιζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου για μισή ωρα