Συνταγές
Κοτόπουλο γιουβέτσι με κριθαράκι – πολύ ωραίο φαγάκι πεντανόστιμο και αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
5 με 6 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες στο μούλτι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι
4 – 5 γαρυφαλακια
6-7 κόκκους μπαχαρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
Αλάτι και πιπέρι
600 γρ κριθαράκι χονδρό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ταψί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τις ντομάτες το κρεμμύδι τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 210 με 220 βαθμούς Κελσίου.
Οταν πάρει χρώμα ή μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το βρασμένο νερό και το κριθαράκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει και να κρατάει λίγο όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αλλά να έχει ζουμακι γιατί όσο μένει το απορροφά
εάν χρειαστεί νερό έχουμε προσθέσει αλλά καυτό για να μην σταματήσει ο βρασμός.
Το κοτόπουλο δεν το σωτάρησα για να γίνει πιο ελαφρύ και νερό δεν έβαλα καθόλου στην αρχή, σιγοψήθηκε με τα υγρά που έβγαλαν οι ντομάτες.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.