Συνταγές
Πολύ λαχταριστό και πολύ αγαπημένο φαγητό κοτόπουλο γεμιστό
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γεμιση του κοτοπουλου:
μια ντοματα μεγαλη σε κυβακια, μια κοκκινη πιπερια φλωρινης σε καρε, μια πρασινη πιπερια κερατο σε καρε, φετα σε κυβους, γραβιερα σε κυβους, μια σκελιδα σκορδο λιωμενη, πιπερι, λιγο αλατι
Πλενουμε το κοτοπουλο ,το αλατοπιπερωνουμε και το γεμιζουμε στην κοιλια και κατω απο την πετσα με την παραπανω γεμιση. Βαζουμε στο ταψι και γυρω απο το κοτοπουλο πατατες αλατισμενες.
Βαζουμε στο μουλτι 3 κουταλιες μουσταρδα, δυο σκορδα, πιπερι, ριγανη ,θυμαρι, χυμο λεμονιου, μια κουταλια καρυ,ενα ποτηρακι λευκο κρασι, χυμο λεμονιου, λαδι και χτυπαμε.
Περιχυνουμε τις πατατες και το κοτοπουλο και ψηνουμε
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Πολύ ωραία κοτόπιτα σίγουρα πεντανόστιμη και με ωραίο φύλλο
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 ψημένα στηθη κοτοπουλου
4 κρεμύδια μεγαλα κομένα πολύ λεπτες ροδελες
1 κουπα κεφαλοτυρι
1 πιπερ.κοκκινη κομ.σε κυβάκια
2 αυγα
1 φλ.τσ.γαλα
Λιγο λαδι
Αλατι…πιπερι
Φρεσκια ριγανη και θυμάρι (αν δεν εχουμε βαζουμε ξερή ριγανη)
Για το φύλο
Μισο κιλό αλευρι
Λιγο αλάτι…3κ.σ.λάδι
Νερο για μια μαλακη ζυμη….την οποια αφηνουμε να ξεκουρ.1 ωρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε 3 φυλλα ..
Ψιλοκοβουμε το κοτοπ…βαζουμε τα υλικα της γεμισης σε μια λεκανη και τα ανσκατευουμε
Λαδωνουμε το ταψι ..2 φυλλα κατω..1 πανω.
Χαραζουμε..περναμε με λιγο αυγο και σουσαμι απο πανω…λαδακι…και ψηνουμε.
ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ 2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ…ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΆ…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.