Συνταγές
Φανταστικό φαγάκι – Μπουτάκια κομπανάκια κοτόπουλου λεμονάτα με κολοκυθάκια και πιπεριές στην κατσαρόλα
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μια συσκευασία κομπανακια όπου έχει μέσα 6 κομμάτια κοτόπουλου .
2 κολοκυθάκια πράσινα σέ φετουλες
1 μισυ πιπεριά πορτοκαλί σέ ροδουλα κομμάτια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φλυτζανακια του καφέ ελαιόλαδο
Αλατοπιπερο ρίγανη, θυμάρι,1 φύλλο δάφνης
Το χυμό από 1 μισυ λεμόνι
Εκτέλεση
Στην αρχή ταμποναρω με απορροφητικό χαρτί τά κομπανακια τά ρίχνω σέ μία πλακέ κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τά σωταρω για λίγο και από τίς δύο πλευρές
ύστερα ρίχνω το σκόρδο, αλατοπιπερο ρίγανη θυμάρι, πιπεριές και κολοκυθάκια, α και 1 κύβο λαχανικών δικό μου, σβήνω με το χυμό λεμονιού
προσθέτω και μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 30′ σχεδόν μέχρι να μείνει το φαγητό μας με το Λαδάκι του.
Γίνεται πολύ νόστιμο και ελαφρύ φαγακι.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ωραιότατη κοτόπιτα νοστιμότατη και τέλεια φτιαγμένη..
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Πιπεριές , κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, ψιλοκομμένες
1 ψιλοκομμενο κρεμμύδι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
3 στρογγυλά μανιτάρια κομμένα
Κοτόπουλο ψιλοκομμενο
Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα σωταρα για πέντε λεπτά, και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανο
Φτιάχνουμε ένα φανταστικό φύλλο
Το άνοιγουμε με τα χέρια
Υλικά
1 Βιταμ λιωμένο
1 φλυτζάνα χλιαρό νερό
1 κσ αλάτι
Όσο αλεύρι πάρει να γίνει η ζύμη μαλακια
Μοιραζουμε την ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια
Βουτυρωνουμε ένα ταψί.
1 φύλλο κάτω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την γέμιση
1 φύλλο πάνω
Βάζουμε κομμάτια Βιταμ πάνω από την πίτα.
Την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.