Συνταγές
Με ωραία γέμιση καλοψημένη και σίγουρα πεντανόστιμη κοτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Καπλάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1Κοτοπουλο ψητό (βγάζω πέτσες και κόκκαλα), το κόβω σε μικρά κομματάκια.
15 φέτες καπνιστή γαλοπούλα.
Μισό λίτρο γάλα
1 φακελάκι μπεσαμέλ (του εμπορίου)
3 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
Πιπεριές πολύχρωμες, (εγώ έβαλα ότι είχα)
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλο σφολιάτας (δύο συσκευασίες έβαλα για το συγκεκριμένο ταψί).
Λάδι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι ριχνουμε το λάδι, τσιγάριζουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, κατόπιν το σκόρδο, τις πιπεριές, το κοτόπουλο και την γαλοπούλα, βαζουμε αλάτι και πιπέρι, τα ανακάτευουμε για λίγο και τα άφηνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα μπωλ ριχνουμε το γάλα και τη μπεσαμέλ! Όταν έπηξε το ριχνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακάτευουμε να πάει παντού η κρέμα
Στο ταψί στρωνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας και ριχνουμε το υλικό, στρώνοντάς το ομοιόμορφα! Τέλος, βαζουμε τα υπόλοιπα φύλλα και την ψηνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Καπλάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.