Συνταγές
Κορνεδάκια, ένα γλυκό απίθανο, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους – Σε τι πειρασμό σας βάζουμε
Η Συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
Για τα κορνέ:
1 πακέτο Σφολιάτας
2 κρόκους αυγών
Λίγη ζάχαρη
Λίγο Νεράκι
Για την κρέμα Πατισερί:
1 λίτρο γάλα
4 κουτ.σουπ Κορν φλάουρ
2 βανίλιες
200γρ. Ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
Αντί να φτιάξετε εσείς την κρέμα Πατισερί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής.
Η επιλογή δική σας.
Για το Σιρόπι:
250γρ. Νερό
450γρ. Ζάχαρη
1 Φλούδα Λεμονιού
Και λίγες σταγόνες από το Λεμόνι
Για τη Σαντιγύ:
1 έτοιμο φακελάκι Σαντιγύ Garni Γιώτης χτυπημένο με 200γρ. Κρύο Γάλα
ή ότι άλλη Σαντιγύ εσείς χρησιμοποιείται
Εκτέλεση:
Για τη Σφολιάτα:
Παίρνουμε την πρώτη Σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. περίπου.
Χρειαζόμαστε και μερικούς κώνους, τους οποίους βουτυρώνουμε πρώτα με μαλακό βούτυρο και τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω, γύρω χωρίς να αφήσουμε κενό.
Το ίδιο κάνουμε και με τη δεύτερη Σφολιάτα.
Κάθε Σφολιάτα βγάζει 15 κορνεδάκια, άρα θα βγουν συνολικά 30 Κορνεδάκια.
Τα αλείφουμε με τα χτυπημένα αυγά, το Νεράκι και τη λίγη ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε σε δύο ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε τα κορνέ από τα ψημένα κορνεδάκια.
Για το Σιρόπι τώρα:
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το Λεμόνι, για 5 λεπτά.
Το σιρόπι μας πρέπει να είναι λίγο παχύρευστο από ότι συνήθως.
Αφήνουμε να κρυώσει και να είναι χλιαρό.
Για την Κρέμα Πατισερί τώρα:
Σε μία άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρύο γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και τότε ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει καλά, βάζοντας διαφάνεια πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα από πάνω.
Για πιο γρήγορα αποτελέσματα μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλύτερα.
Ετοιμάζουμε και τη Σαντιγύ μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τη βάζουμε και αυτή στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί πιο γρήγορα.
Ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης:
Βουτάμε πρώτα τα κορνεδάκια στο χλιαρό Σιρόπι για 2 δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα.
Μετά από λίγη ώρα, γεμίζουμε με τα 2/3 τα κορνεδάκια με την κρέμα Πατισερί και μετά με τη Σαντιγύ.
Αν θέλουμε βάζουμε για Ντεκόρ κερασάκια γλυκό ή αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από Ελενη Σιδηροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.