Συνταγές
Αγαπημένα κορνεδάκια – πανέμορφα φτιαγμένα
Νόστιμη συνταγή από ” Γιούλα Λαμπρογεωργου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
40 κομμάτια
2 φύλλα σφολιάτα
1 αυγό χτυπημένο με λίγη ζάχαρη
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 φακελάκι σαντιγί
Γάλα φρέσκο 800 γρ για την κρέμα
και 200 γρ για την σαντιγί
Για το σιρόπι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
11/2 κούπα τσαγιού νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε την σφολιάτα σε τέσσερις λωρίδες την κάθε λωρίδα την χωρίζουμε σε πέντε μικρές. Βγαίνουν 20 κομμάτια η μια η σφολιάτα. Πιέζουμε λίγο στην άκρη την κάθε λωρίδα και βρέχουμε με λίγο νερό. Βουτυρωνουμε και τυλίγουμε σε κονους για κορνεδάκια.
Φτιαχνουμε με χαρτί άλφα τέσσερα και τα τύλιξα με αλουμινόχαρτο τους βουτυρωσα και τύλιξα την σφολιάτα. Αλοιφουμε με αυγό το οποίο το έχουμε χτυπήσει με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το σιρόπι.
Βουτάμε τα κορνεδάκια για δευτερόλεπτα μέσα στο σιρόπι. Ετοιμάζουμε τη κρέμα και την σαντιγί όπως γράφουν οι οδηγίες. Τα γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τη σαντιγί.
Νόστιμη συνταγή από ” Γιούλα Λαμπρογεωργου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Αν σου άρεσε η συνταγή δες άλλη μία για πανεύκολα και πεντανόστιμα κορνεδάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 σφολιάτα
Γάλα 1 λίτρο περίπου
1 φάκελο γκαρνι
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής (1 θεωρώ ότι ήταν αρκετός)
Σιρόπι2.5 φλ νερό
3 φλ περίπου ζάχαρη και
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας το κώνο τον αλείφουμε με βούτυρο και τον αλευρώνουμε. κόβουμε σε λωρίδες αφού την άνοιξα λίγο τη σφολιάτα 1 με 2 εκατοστά περίπου και τυλίγουμε, κλείνοντας με λίγο γάλα. Τις αλείφουμε με γάλα αλλά κάνει και το αυγό.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος στους 200.
Ετοίμασα τις κρέμες όπως γράφουν οι οδηγίες και γέμισα χρησιμοποιώντας 1 κορνέ.
Στη συνέχεια ετοίμασα τη γκαρνι με 200 γρ γάλα και έβαλα από πάνω.
Τέλος κερασάκι και φιλε αμύγδαλο..η ένα από τα δύο.εγω δεν έβαλα λόγω των μωρών φιλε αμύγδαλο γιατί δεν είχα κερασάκι.αν κεράσω θα βάλω.ψυγειο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleftheria Chondrou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”