Connect with us

Συνταγές

Δεν υπάρχουν λόγια – είναι ο πιο τέλειος κορμός που υπάρχει

Published

on

Δεν υπάρχουν λόγια - είναι ο πιο τέλειος κορμός που υπάρχει

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φωτεινή Παρασκευοπουλου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι:

6 μεγάλα αβγά
170 γρ ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας βούτυρο (για το άλειμμα του σκεύους)
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε και αυτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι .
Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα τους κρόκους, τη βανίλια και 50 γρ. από τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Σε ένα άλλο μπολ πολύ καθαρό χτυπάμε τα ασπράδια για 2-3λεπτά, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα το μείγμα με τους κρόκους και το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν.

Αδειάζουμε στη λαμαρίνα και στρώνουμε ομοιόμορφα μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή και ισόπαχη στρώση παντεσπάνι. Ψήνουμε για 9-12 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει ελαφρά η επιφάνεια . Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε 1 λεπτο να σταθεί αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μία καθαρή πετσέτα και αφαιρουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και τυλιγουμε ρολο

Ιταλικη μαρεγκα:
Σε ένα μικρό κατσαρόλακι ,180 γρ ζάχαρη και 50 γρ νερό σε μέτρια φωτιά να βράσει για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά κίτρινο χρώμα ή ανά έχετε θερμόμετρο στους 120 βαθμούς τοτε Ταυτοχρονα χτυπάμε στο μίξερ 3 ασπράδια αυγών με 20 γρ ζάχαρη μόλις σφίξει το προσθέτουμε με ροη κλωστης στη μαρέγκα συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει και να γυαλίσει η μαρέγκα. Αφήνουμε να κρυώσει. ( όταν το δοκιμάσετε είναι σαν να τρώτε μαντολατο)

Χτυπάμε 500 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε με την μαρέγκα απαλά με μία μαρίζ. Προσθετουμε μια λιωμενη κουβερτουρα ( οχι καυτη ) και λίγο κακάο να γίνει όσο σκούρο το θέλουμε .

Καραμελωμενα αμυγδαλα:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, κι όταν κάψει, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, περιμένουμε μέχρι να υγροποιηθεί και να καραμελώσει και προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγη – λίγη ζάχαρη, κάθε φορά που καραμελώνει η προηγούμενη δόση και όταν τη ρίξουμε όλη και πάρει ξανθό χρώμα σκούρο, ρίχνουμε στο τηγάνι τους ξηρούς καρπούς, (σ᾿ αυτή την περίπτωση, αμύγδαλα).

Ανακατεύουμε καλά , Προσέχουμε όμως να μη μείνουν πολύ στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει.
Τα απλώνουμε αμέσως σ᾿ ένα ταψί με λαδοκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα σπαμε στο μουλτι .

Ανοιγουμε το ρολο βαζουμε 3 κουταλιες σιροπι απο γλυκο κουταλιου (πχ κεράσι), απλωνουμε την κρεμα ,πασπαλιζουμε με αμυδαλα και τυλιγουμε το ρολο κόβουμε 2 κομμάτια και τα βάζουμε στα πλαϊνά.
Απλωνουμε εξωτερικα κρεμα πασπαλιζουμε με αμυγδαλα και φλουδες απο κουβερτουρα.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φωτεινή Παρασκευοπουλου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές11 λεπτά ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές2 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές4 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές6 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές20 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές22 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Exit mobile version