Συνταγές
Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες – κολοκυθόπιτα με γλυκιά κολοκύθα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
600 γραμμάρια τριμμένη κολοκύθα
350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
150 ml ελαιόλαδο (αφήνουμε 3κ.σ. για το ταψί)
3 αυγά
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μπέικιν
250gr φέτα
200 γραμμάρια μυζήθρα νωπή
100gr regato για πασπάλισμα από πάνω
Λίγο αλάτι λόγω τυριών και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα και το κρεμμύδι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κατεβάσει τα πολλά υγρά… Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα….
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε…. Στη συνέχεια παίρνουμε στα χέρια λίγη-λίγη την κολοκύθα τη στύβουμε ελαφρώς, Δεν χρειάζεται να φύγουν όλα τα υγρά της, και την προσθέτουμε στο μείγμα….
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, λαδώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα…. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί εσωτερικά.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για εξαιρετικά νόστιμη – γρήγορη και γευστική πιτούλα με κολοκύθι – σερραική κολομπαρίνα
Νόστιμη συνταγή από “Anastasia Anastasia Anastasia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Στην ουσια προκειται για εναν χυλο απο αυγα,γαλα,λαδι και ελαχιστο αλευρι παντα πασπαλισμενο στον πατο του ταψιου και στην επιφανεια.
Η συνταγη αυτη με την γευση μπουγατσας ειναι για ταψι φουρνου.
Κοβεται σε μεγαλα κομματια και πασπαλιζεται με αχνη και κανελα.
ΥΛΙΚΑ:
1200γρ.(5-6)χοντροτριμμενα πρασινα κολοκυθακια,1 φλυτζανι* γαλα,1 φλ. ζαχαρη,1 φλ. σπορελαιο,5 αυγα,1/2 φακελακι καστερ παουντερ,1 βανιλινη,1 φλ. αλευρι και νερο για το ραντισμα
Εκτέλεση:
Χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα ,προσθετουμε την ζαχαρη και επειτα ολα τα υπολοιπα υλικα.Λαδωνουμε και πασπαλιζουμε με αλευρι ενα ταψι φουρνου. Ριχνουμε και απλωνουμε το μιγμα και το πασπαλιζουμε με αλευρι
Το ραντιζουμε με νερο ωστε να γινει μια ελαφρια κρουστα.Ψηνουμε στους 180-200 για 40′.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:*1 φλυτζανι = 1 κοκκινο φλυτζανι του νεσκαφε.
Ιδιαίτερη νοστιμιά με την ψιχα απο τα κολοκυθακια για γεμισμα.
Νόστιμη συνταγή από “Anastasia Anastasia Anastasia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”