Συνταγές
Καλομαγειρεμένα θρεπτικά και λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά αυγολέμονο
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
12 κολοκύθια
600 gr κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
4 πράσινα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα κολοκυθάκια, και ετοιμάζουμε τη γέμιση..
Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά πολύ καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε στο ταψί.. ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό, λίγο αλάτι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, (έκοψα και δύο καροτάκια σε φετάκια που τα έριξα ανάμεσα) σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ώρα… ανοίγουμε να ελέγξουμε αν χρειαστεί νεράκι και προσθέτουμε… πρέπει να έχει ζουμάκια για να φτιάξουμε το αυγολέμονο… συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου.
Αυγολέμονο
Σουρώνουμε με προσοχή τα ζουμάκια από το ταψί σε μικρή κατσαρόλα… χτυπάμε 2 αυγά πολύ καλά… στύβουμε 2 λεμόνια και διαλύουμε στο χυμό 2 κ.γ. κορν φλάουρ
Προσθέτουμε μέσα στα χτυπημένα αυγά, αναμιγνύουμε και ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ζωμό… βάζουμε πάνω στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.