Φαγητα
Απλά θεϊκά – Κολοκυθάκια γεμιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη και πεντανόστιμη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία .. Φοβερή ιδέα για κολοκυθάκια γεμιστά
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
5 μέτρια κολοκυθάκια
2 μέτρια αυγά
80 γρ. φρυγανιά
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. αλάτι
100 γρ. τυρί φέτα
50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
ελαιόλαδο
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη + 10 γρ. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού κόψουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα στην οποία βράζουμε νερό με λίγο αλάτι, για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα να κρυώσουν.
Κόβουμε κατόπιν τα κολοκύθια κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε την ψίχα τους σε ένα μπωλ.
Στο μπωλ με την ψίχα από τα κολοκύθια, σπάζουμε τα αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι, το μπέικον, την παρμεζάνα, την φέτα, το αλάτι, το πιπέρι, και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Bάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα πυρέξ 25Χ35 εκατοστά και τα αλατίζουμε. Με το κουτάλι βάζουμε γέμιση και πασπαλίζουμε με μίγμα από την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα. Στη συνέχεια τα λαδώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 έως 30 λεπτά.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής για “Κολοκυθάκια γεμιστά”.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL