Συνταγές
Θαυμάσιο, νοστιμότατο και καλομαγειρεμενο φαγητό.. Κολοκυθάκια αλα πολίτα
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 με 4 κολοκυθάκια κομμένα
2 με τρείς πατάτες κομμάτια
2 καρότα ροδελες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Λάδι αλάτι πιπέρι μισό κύβο λίγο βούτυρο αχνό μια χούφτα ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ίσα να αχνιστει ρίχνω μέσα τα λαχανικά μου τα αφήνουμε 2 με 3 λεπτά
ρίχνουμε χλιαρό νερό τον κύβο το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος ρίχνω το ρύζι αυγολέμονο 2 αυγά 1/2 λεμόνι και ζωμό από το φαγητό
χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα ρίχνουμε το λεμόνι και έπειτα σιγά σιγά το ζωμό!!
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστικοί κολοκυθοκεφτέδες γιάμι γιάμι.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό κολοκυθάκια τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά ή τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγειο με λίγο αλάτι.
Τρίβουμε ένα κρεμμύδι ,κάνα τέταρτο τυρί κατά προτίμηση κεφαλοτύρι δύο αυγα , αλάτι πιπερι, δύο τρεις κουταλιές φρυγανια τριμμενη και μαιντανο.Μπορούμε να βάλουμε δυόσμο.
Αν χρειαζεται κι άλλη φρυγανιά θα δειτε το μιγμα να μην είναι νερουλο.Αλευρωνουμε και τηγανιζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.