Connect with us

Γλυκα

Κλασσικό μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ – κάτι διαφορετικό και χωρίς σοκολάτα

Published

on

Κλασσικό μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ - κάτι διαφορετικό και χωρίς σοκολάτα

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Κλασική ανεπανάληπτη καλοκαιρινή συνταγή για γλυκό με ζελέ!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης

Υλικά
για το σιρόπι
νερό
ζάχαρη
κονιάκ

για την κρέμα
500 γρ. γάλα
κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. γάλα
κορν Φλάουερ
40 γρ. ζάχαρη
ένα κρόκο αυγού
βούτυρο

για τη στρώση στο ταψί
φρυγανιές
2 σακουλάκια σκόνη ζελέ με γεύση επιλογής σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας, είναι η παρασκευή του σιροπιού.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή άλλο λικέρ εάν προτιμάτε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την κρέμα για το γλυκό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 100 γρ. ζάχαρη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να πάρει βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν Φλάουερ, 40 γρ. ζάχαρη, και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, την αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της στο μπολ με τον κρόκο του αυγού, ανακατεύοντας με το αναδευτήρι.
Ρίχνουμε το μίγμα από το μπολ ξανά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για περίπου 3 έως 4 λεπτά έως ότου πήξει η κρέμα.
Κατόπιν βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Συνεχίζουμε στρώνοντας τις φρυγανιές σε ένα πυρεξ διαστάσεων 25Χ35 εκατοστών, και χωρίς να αφήνουμε κενά.
Αδειάζουμε το σιρόπι επάνω στις φρυγανιές ομοιόμορφα.
Κατόπιν, αδειάζουμε την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές και με τη μαρίζ την απλώνουμε.

Παίρνουμε μεμβράνη μαγειρικής και σκεπάζουμε το γλυκό φροντίζοντας ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται σε αυτό ώστε να μην κάνει κρούστα, η οποία δεν αφήνει στη συνέχεια το ζελέ να καθίσει σωστά στο γλυκό. Βάζουμε το πυρεξ στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να παγώσει καλά η κρέμα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη σκόνη ζελέ, και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και προσθέτουμε στη συνέχεια 2 ποτήρια κρύο νερό. Αφήνουμε το μπολ σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να κρυώσει αργά το όλο μίγμα.

Μετά από τις 2 ώρες στο ψυγείο, βγάζουμε το πυρεξ, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αδειάζουμε με μία κουτάλα το μίγμα του ζελέ στην κρέμα. Ξαναβάζουμε το πυρεξ στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ καλά.
Όταν θα περάσει και αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το πυρεξ από το ψυγείο και μπορεί να κοπεί εύκολα με το μαχαίρι.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί!

Για περισσότερες συνταγές με ζελέ , ΠΑΤΑ ΕΔΩ !

Δες την εκτέλεση και όλες τις λεπτομέρειες της συνταγής :

Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης Μείνε συντονισμένος..

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές10 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version