Connect with us

Γλυκα

Κλασσική συνταγή για Κορμό σοκολάτας με αφράτη γέμιση και απίθανη γεύση

Υλικά: 65 γρ. αλεύρι 4 αυγά 30 γρ. σκόνη κακάο 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 135 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ 2 κ.σ. σπορέλαιο Για τη γέμιση: 150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα 240 γρ. κρέμα γάλακτος Για το γαρνίρισμα: Κακάο σε σκόνη 30 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα 30 γρ. κρέμα γάλακτος   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε […]

Published

on

KORMOS ME AFRATI GEMISI min

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά:

65 γρ. αλεύρι
4 αυγά
30 γρ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
135 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
2 κ.σ. σπορέλαιο

Για τη γέμιση:
150 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
240 γρ. κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:
Κακάο σε σκόνη
30 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
30 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε 1 ταψί 30×40 εκατοστά και καλύπτουμε με λαδόκολλα. Σε μετρίου μεγέθους μπολ ρίχνουμε αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με σύρμα.

Σε μεγαλύτερο μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μίξερ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κίτρινο χρώμα και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι και χτυπάμε έως ότου ενσωματωθεί πλήρως. Απομένει να ρίξουμε στιγμιαίο καφέ και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού, από το μικρότερο μπολ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που βουτυρώσαμε και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, φροντίζοντας να καλύψει καλά τις γωνίες.

Ψήνουμε περίπου 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και όσο περιμένουμε κόβουμε 1 κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει το παντεσπάνι.

Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τραβάμε το παντεσπάνι μαζί με τη λαδόκολλα για να αναποδογυρίσουμε πάνω στο κομμάτι που πασπαλίσαμε με κακάο. Αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα που ψήθηκε το παντεσπάνι, και όσο είναι ακόμα ζεστό τυλίγουμε σε ρολό μαζί με το κομμάτι χαρτιού που υπάρχει από κάτω. Προσοχή! Πρέπει να τυλίξουμε όσο είναι ζεστό, διαφορετικά θα κάνει ρωγμές. Μέχρι να κρυώσει, πάμε να φτιάξουμε τη μους σοκολάτας.

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση

Θα φτιάξουμε αυτοσχέδιο Μπεν Μαρί για να λιώσει η σοκολάτα και αναμιχθεί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε σε πυρίμαχο μπολ τη σοκολάτα, 120 γρ. κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς.

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα 120 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα από το αυτοσχέδιο Μπεν Μαρί. Όταν τα υλικά δέσουν και αφρατέψουν, σημαίνει πως η μους σοκολάτας είναι έτοιμη. Απομένει να τη χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τον κορμό σοκολάτας.

Ήρθε η ώρα να ξετυλίξουμε το παντεσπάνι, να αδειάσουμε τη γέμιση και να την απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τυλίγουμε καλά, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Όσο περιμένουμε να κρυώσει ο κορμός σοκολάτας, πάμε να φτιάξουμε τη γαρνιτούρα. Βάλτε να λιώσει σε αυτοσχέδιο Μπεν Μαρί, ίση ποσότητα σοκολάτας και κρέμα γάλακτος. Μόλις είναι έτοιμο, πάρτε 1 κουτάλι και περιχύστε πάνω από το γλυκό σχηματίζοντας γραμμές. Για να ολοκληρωθεί πλήρως ο κορμός σοκολάτας πασπαλίζουμε περιμετρικά με σκόνη κακάο.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές4 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές6 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα8 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές10 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές12 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές13 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version