Συνταγές
Κλασικό μαμαδίστικο φαγάκι που όλοι λατρεύουν – λαχταριστό γιουβετσάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κρυσταλλενια Λεμον – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
3-4 μπουτακια κοτοπουλο
1 πακετο ζυμαρικο της αρεσκειας σας( κριθαρακι, χυλοπιτες)
2-3 σκορδα
1 κρεμμυδι ξερο
5-6 ντοματες ωριμες
Λιγο πελτε/πουμαρο
1 ποτηρι κρασιου λαδι
Αλατι
Πιπερι
Λιγη ζαχαριτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενουμε και καθαριζουμε τα μπουτια, τα βαζουμε σε ενα ταψι. Τριβουμε τις ντοματες και βαζουμε λιγο πελτε μεσα στις τριμμενες ντοματες. Εχουμε καθαρισει τ κρεμμυδι και τ σκορδο. Μεσα στο ταψι βαζουμε τα μπουτια, τον πολτο της ντοματας, το λαδι, τα σκορδα και το κρεμμυδι ολοκληρα , αλατι πιπερι, ζαχαρη. ( αν θελετε μπορειτε να βαλετε καρυκευματα για το κοτοπουλο η μυρωδικα της αρεσκειας σας).
Αναβουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους, πανω- κατω αντιστασεις( αναλογα με το φουρνο), βαζουμε το ταψι μεσα. Αφηνουμε λιγο να ψηθει μ τ λαδακι του, ριχνουμε λιγο νερο, αναλογως με το ποσο χρειαζεται ωστε να φτασει γ ν βρασουν τα μακαρονια στη συνεχεια. Οταν εχει ψηθει αρκετα το κοτοπουλο ριχνουμε τα μακαρονια ( ωστε να μη λασπωσουν).
Η Συνταγή είναι από Κρυσταλλενια Λεμον – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.