Συνταγές
Κασερόπιτα με κρέμα!!! Μας πεσαν τα σάλια στο πατωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2.5 φλ αλεύρι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ αλάτι
1 φλ περίπου νερό χλιαρό
200 γρ φυτική μαργαρίνη λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύριμε το αλάτι, το λάδι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά το χωρίζουμε στην μέση. Παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφουμε με την μαργαρίνη. Το κλείνω σαν φάκελο αλείφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά.
Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο μπαλάκι. Τα βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο.
Για την κρέμα
1 λιτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ βούτυρο
2 αυγά
400γρ κασέρι τριμμένο
100γρ γραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το γάλα να βράσει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι, την γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Μετά, σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο, το ανοίγω και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι. Βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Στη συνέχεια, χαράσσουμε την πίτα. Ρίχνουμε από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!
*χωρίζω την ζύμη σε 2 μπαλάκια. Παίρνω το πρώτο μπαλάκι, το ανοίγω σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο. Αλείφω όλη την επιφάνεια με βούτυρο, το διπλώνω στην μέση, αλείφω ξανά με βούτυρο, διπλώνω ξανά στην μέση και ξαναβάζω βούτυρο. Τέλος, διπλώνω πάλι, αλείφω με βούτυρο και αφήνω στην άκρη.
Το ίδιο κάνω και με το άλλο κομμάτι ζύμης. Στη συνέχεια, τα βάζω μια ώρα στο ψυγείο.
Τα βγάζω και σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το ένα σε φύλλο, βάζω γέμιση και μετά ανοίγω και το άλλο και σκεπάζω.
Αλευρώνω την επιφάνεια κάτω και από επάνω και ανοίγει μια χαρά. Το Βιτάμ βοηθάει να γίνει το φύλλο σαν σφολιάτα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.