Συνταγές
Μια τέλεια ιδέα για νόστιμες καριόκες με τσουρέκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 γραμμάρια τσουρέκι τριμμένο
200 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
200 γραμμάρια κρέμα γαλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζεσταίνουμε την κρέμα για να λιώσει η κουβερτούρα και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί καλά και μετά σε λαδόκολα και το κάνουμε ένα ρολό και μετά το αφήνουμε 3 ώρες καταψυξη
σε Μπεν Μαρί λιώνουμε 400 γραμμάρια κουβερτούρα με 1 κουταλιά σούπας ηλιέλαιο κόβουμε και τις περναμε προσεχτικά στην κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για το πώς να φτιάξω μια μους σοκολάτας σφιχτή και κρεμώδη;
Το μυστικό για μια επιτυχημένη μους είναι να χτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον διαχωρισμό των κρόκων από τα ασπράδια, έτσι ώστε τα ασπράδια να μην περιέχουν ούτε μια σταγόνα από τους κρόκους.
Τα ασπράδια πρέπει να είναι κρύα, καθώς και το μπολ στο οποίο θα τα χτυπήσετε.
Πριν τα χτυπήσετε προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
Ξεκινήστε να τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και αυξήστε την σταδιακά.
Για να είναι η μους σας πιο σφιχτή, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγο βούτυρο στη λιωμένη σοκολάτα (στο μέγεθος ενός καρυδιού).