Συνταγές
Το τέλειο κέρασμα – καριόκες εύκολες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
500 – 700 γρ. σοκολατένιο κέικ (περίσσευμα)
160 γρ. Ξηρούς καρπούς αλεσμενους
150 γφρέσκο βούτυρο λιωμένο
1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος light ( θα δείτε πόσο θα πάρει ώστε να βραχούν ελαφρά τα υλικά και να πλάθετε.
Ένα σφηνάκι λικέρ η κονιάκ
400 γρ. Κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Κάνουμε ψυχούλα το κέικ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να πλάθετε.
Απλώνουμε σε επιφάνεια δύο κομμάτια διαφάνεια να ακουμπά λίγο το ένα στο άλλο.
Τοποθετούμε το μείγμα και το πλάθουμε σε ρόλο. Τυλίγουμε σαν καραμελιτσα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα, θέλουμε να κόβεται χωρίς να τρίβετε. Το βγάζουμε αφαιρούμε τη διαφάνεια και το κόβουμε σε πάχος όσο ένα δάχτυλο.
Σε Μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα καλά και με την βοήθεια δύο πιρουνιων, τα βουτάμε στην κουβερτούρα, τα ακουμπάμε πάνω σε δίσκο που απλωσαμε χαρτί ψησίματος (να χωράει στο ψυγείο) και βάζουμε στο ψυγείο μας. Όταν κρυώσουν τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο για κέρασμα.
Τα φυλάμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Τέλειο κέρασμα – Ινδοκάρυδα… αξίζει να τα φτιάξετε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά ανα 10 κομμάτια.
130 gr ινδοκάρυδο
100 gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα χτυπάτε το αβγό καλά με το σύρμα. ρίχνετε τη ζάχαρη μέσα και βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
ρίχνετε σιγά σιγά το βούτυρο αν α κουταλιές και ανακατεύετε καλά αποσύρετε από τη φωτιά και τέλος το ινδοκάρυδο… Παίρνετε στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι φτιάχνεται με τα χέρια σας με ένα κουτάλι γύρω-γύρω φτιάχνεται το σχήμα.
βάζετε κερασάκι στη μέση και το πιέζετε προς τα κάτω… ψήνεται πάνω σε λαδόκολλα περίπου για 20 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Όταν τοποθετήσετε το κερασάκι πάρτε δύο μικρά κουταλάκια και με τις άκρες τους πιέστε γύρω-γύρω στο κερασάκι να κάνετε γραμμούλες για να γίνει σχέδιο σαν του εμπορίου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”