Συνταγές
Τα σάλια μας τρέχουν.. Κανταΐφι Γιαννιώτικο χωρίς γεμιση γιατί έτσι μας αρεσει !
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ φύλλο κρουστας, 780γρ.κανταιφι,βούτυρο ή λάδι για το αλυμα του φύλλου κ του κανταΐφιου,εγώ χρησιμοποιώ λάδι.
Εκτελεση:
Λαδωνουμε το μισό φυλλο το διπλώνουμε με το άλλο μισό, βάζουμε κανταΐφι στην μακριά πλευρά του φυλλου ριχνουμε λαδάκι η βούτυρακι λιωμενο κ τυλίγουμε σε ρόλο, έτσι κάνουμε με όλα τα φυλλα τα βάζουμε σε ταψι κολλητά λαδωνουμε κ απο πανω
ψεκαζουμε με λίγο νεράκι
ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδίσουν, όταν κρυωσουν σιροπιαζουμε .
Για το σιροπι:
1500γρ. ζαχαρη, 1 κιλ. νερό, 1 φλοιό κανέλας, στο τελος χυμο λεμονιου,1 βανίλια δίνει φανταστικη γεύση κ 2 καπακακι ανθόνερό του πηγαίνει πολύ.
Βρασιμο 5 λεπτα. Δεν τα σκεπαζουμε για να μη μας μαλακώσει το φυλλο..
Η Συνταγή είναι από Ευδοκία Παπαμακαρίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κανταΐφι σε ατομική φόρμα – τα πιο άψογα κεράσματα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ κανταΐφι
300 γρ φρέσκο βούτυρο
100γρ ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης για πασπαλίζουμε
Για την γέμιση
250γρ καρδιά κοντοκομμένο
1/2κγ γαρίφαλο
1κγ κανέλα
1 κσ Ζάχαρη
1κσ φρυγανιά
1 βανίλια
Για σιρόπι
4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό
2 ξύλα κανέλα
8 γαρίφαλα
Φλούδα 1 πορτοκαλί
Χυμό του μισό λεμόνι
2 κουτάλι μέλη
2 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι όλα τα υλικά μαζί για 5″ από την ώρα που αρχίζει να βράζει το αφήνουμε να κρυώσει. Συνεχίζουμε με την γέμιση το ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ. Μετά βουτυρώνουμε όλα τα φορμάκια συνεχίζουμε με το κανταΐφι που το ανοίγουμε καλά και βάζουμε στην φόρμα κανταΐφι γεμίσει το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ταψί
στο τέλος ρίχνουμε κάθε φόρμα ένα κουτάλι βούτυρο και το ψήνουμε στους 170* για 45″ το βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το σιροπιάσουμε με το κρύο σιρόπι στο τέλος το πασπαλίζουμε με φυσικά Αιγίνης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”