Συνταγές
Όλο νοστιμιά το πιάτο – Κανελόνια με σπανάκι φέτα και ανθότυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ κανελόνια
1 κιλο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ φετα μαζι με 100 γρ ανθότυρο
Αλατι, πιπέρι, λάδι
1 λιτρο γάλα
5 κ.σ αλέυρι
1 αυγό
2 κ σ κεφαλοτύρι τριμμενο
4 κ.σ βούτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε καλά και καθαρίσουμε το σπανάκι και το κρεμμυδακι το ψιλοκόβουμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα το σωτάρουμε με λίγο λαδι καλά μεχρι να μαραθεί και να πιεί τα υγρά του.Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα το ανθότυρο λίγο αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε τα κανελόνια μας οπως ειναι( δεν τα βραζουμε).
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά για να ψηθεί το αλεύρι
Εντωμεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα.Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το ζεστό γάλα σιγά-σιγά και ανακατέυουμε μεχρι να γινει μια ελαφρια μπεσαμελ.Αφαιρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το αλάτι το αυγό και το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια μας κλείνουμε το ταψάκι μας με ένα αλουμινόχαρτο καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 25 -30 περίπου λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε ρίχνουμε λίγο τυρί που λιώνει και αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά για να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.