Συνταγές
Καιρός να φτιάξουμε τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Η συνταγή είναι από Urania Zantioti– “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη κουρού
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1/2 κτγ. αλάτι
50 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
κρόκος αυγού για επάλειψη
σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
φλυτζάνι μέτρησης των υλικών 250 ml.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωνουμε όλα τα υλικά, το ζυμαράκι γίνεται μαλακό και εύπλαστο, χώρισα σε μπαλάκια, άνοιξα φυλλαράκια, έβαλα ένα κουταλάκι γέμιση, έκλεισα σε μισοφέγγαρο, άλειψα με κρόκο αυγού, πασπάλισα με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Εψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Για τη γέμιση χρησιμοποίησα φέτα, κατσικίσιο τυρί, κίτρινο τυρί, περίπου 400 γρ. σύνολο ,3 κουταλιές γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, εννοείται ότι βάζετε τα τυριά της αρεσκείας σας.
Η συνταγή είναι από Urania Zantioti– “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχα αφράτα και πετυχημένα τυροπιτάκια κουρού με λίγα υλικά.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 αυγά
-1 πλάκα βιτάμ
-1/2 κούπα γάλα
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτσ. αλάτι
-3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-500 gr. τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα, χλιαρό το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει, εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι.
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος, ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά σε αντιστάσεις.
Για να πετύχετε το σχήμα αφού τα αλείψετε πρώτα με κρόκο αυγού μετά περάστε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω και κάνετε γραμμές!!
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.