Συνταγές
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο κέικ σοκολάτας με ολόκληρα πορτοκάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πορτοκάλια μεγάλα
2 κούπες ζάχαρη οχι καλά γεμάτες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 σοκολάτα κουβερτούρα η τρούφα
2 κούπες καλά γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά και κόβουμε στα τέσσερα τα πορτοκάλια!!Το ένα με την φλούδα του και το άλλο καθαρισμένο, τα βάζουμε στο μπλέντερ να μην γίνουν πολύ κρέμα θέλουμε να έχει κομματάκια μέσα
Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη
χτυπάμε στο μπλέντερ την ζάχαρη με το λάδι μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκάνη με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν
Ρίχνουμε την κούπα με το ινδοκαρυδο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και το αλεύρι!!Λαδώνουμε καλά την φόρμα μας και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα γεμάτη
ανάλογα με τον φούρνο και να βγαίνει το μαχαίρι μας στεγνό
Για την επάλειψη
1 κουβερτούρα με δυο κουταλιές του γλυκού λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ένα τέλειο, Κυριακάτικο Κέικ! Εύκολο, αφράτο χωρίς μίξερ, χωρίς ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Μια κούπα μέλι
Μισή κούπα ελαιόλαδο
3 αυγά
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
Μια ώριμη μπανάνα σε κομματάκια
Μισή κούπα φρέσκο γάλα
Μισό κ.γλ. κανέλα
Μια πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
Μια χούφτα καρύδια
Μια χούφτα σταφίδες
2 κ.γλ. μπεικιν
1 κ.γλ. σοδα
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*Η κούπα είναι χωρητικότητας 250 μλ.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα το μέλι με το λάδι να αφρατέψει ,ένα ένα τα αυγά, τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες.
Αδειάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 175 μια ώρα και δέκα λεπτά περίπου στον αέρα.
Γαρνίρουμε με τριμμένο φουντούκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Efi Prentza-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”