Κεικ
Πιο εύκολο και γρήγορο κέικ σοκολάτας δεν έχω δει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν θα πιστεύεις στα ματια μου πραγματικά! Αυτό είναι με δύο υλικά φαίνεται να είναι το πιο τέλειο κέικ σοκολάτας – Σίγουρα θα το φτιαξουμε και αυτο!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-300 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
-4 μεσαία αυγά
-προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
-Nucrema ΙΟΝ
-προαιρετικά, λευκή σοκολάτα ή ξηροί καρποί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή λιώνοντας σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Η λιωμένη κουβερτούρα θα πρέπει να έχει ρευστή μορφή, δεν πρέπει όμως να είναι καυτή.
Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Ρίχνουμε τους κρόκους στο μπωλ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
Φτιάχνουμε την μαρέγκα με τα ασπράδια των αυγών χτυπώντας καλά με το μίξερ.
Αδειάζουμε λίγη από την μαρέγκα στο μπωλ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε, αδειάζουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 έως 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρούμε ανάποδα το κέικ και περιχύνουμε nucrema την οποία στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Κόβουμε το κέικ με το μαχαίρι σε μπάρες και προαιρετικά πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή και λευκή σοκολάτα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “κέικ σοκολάτας” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis